Întrebări și răspunsuri

1. Ce imi oferă site-ul AgroTranzactii.ro?

R: AgroTranzactii.ro este un sistem Web menit să faciliteze interacțiunea între producătorii și consumatorii de produse agricole în vederea comercializării produselor agricole.

2. Cum îmi creez cont?

R: Folosind opțiunea Creare cont

Poți să te înregistrezi în site folosind rețelele sociale de socializare (Facebook sau Google+) sau te poți înregistra folosind formularul de înregistrare. Pentru a-ți crea un cont de utilizator folosind formularul de înregistrare ai nevoie de o adresă de e-mail validă și de un număr de telefon înregistrat în rețelele Orange, Vodafone sau Telekom.

Crearea contului se realizează în 2 etape:

Introducerea datelor personale

Validarea adresei de e-mail

Introducerea datelor personale

În primul pas al procesului va trebui să îți introduci numele de utilizator, parola pe care o vei folosi și adresa de e-mail care va fi asociată contului. La această adresă vei primi toate notificările legate de activitatea ta pe site.

Validarea adresei de e-mail

La adresa de e-mail indicată de către tine îți vom trimite un link pe care va trebui să îl accesezi pentru validarea adresei.

3. Cum pot modifica datele mele?

R: Accesând secțiunea Setări cont din Contul meu. Poți să modifici următoarele:

  • datele de contact

  • avatar

  • parola

  • tip cont: persoană fizică sau companie

  • setările privind sincronizarea anunțurilor/datelor pe site partener TargulAgro.ro

  • primirea newsletter de la agroTranzactii.ro

4 . Cum adaug un anunț?

R: Pentru a putea să adaugi un anunt pe AgroTranzactii.ro.ro este necesar să ai un cont activ, iar dacă nu ai, te poți înregistra. Odată autentificat în cont poți vinde sau cumpara produse.

În cadrul unui anunț, datele de contact (adresa de e-mail și numărul de telefon) sunt afișate în pagina produsului.

Recomandări generale

Modul în care este prezentat un produs este esențial atunci când un utilizator ia decizia de cumpărare. Pentru a-ți spori șansele de a vinde, îți oferim câteva recomandări:

Titlul produsului – trebuie să fie denumirea exactă a produsului. Acolo unde este cazul, este recomandabil să fie precizat și modelul. În acest fel, produsul tău va fi găsit ușor de către cumpărători. Evită formulări de genul “ofertă”, “vând”. Aceștia termeni nu sunt folosiți de cumpărători atunci când fac o căutare.

Categoria – alege cu atenție categoria astfel încât să fie cea corectă. Dacă produsul va fi încadrat într-o categorie greșită, îl vor găsi mai puțini potențiali cumpărători.

Fotografiile – asigură-te că ai surprins produsul din toate unghiurile relevante. Încearcă să evidențiezi defectele dacă acestea există. În acest fel vei evita orice fel de neplăceri. Adaugă imagini suplimentare pentru a fi sigur că produsul tău este afișat cât mai detaliat.

Prețul – unul dintre cei mai importanți factori ai unei tranzacții. Înainte de a stabili prețul produsului tău verifică şi care este prețul mediu la care alți vânzători oferă același produs. În acest fel te vei asigura că oferi prețul corect.

Descrierea – trebuia să prezinte toate caracteristicile importante ale produsului și să atragă cumpărătorii. Evită formulări negative care îi pot îndepărta pe potențialii clienți şi încearcă să impui cât mai puține condiții. Experiența pentru cumpărător trebuie să fie cât mai plăcută şi ușoară.

Comunicarea – fii deschis la dialog și încearcă să răspunzi cât mai repede întrebărilor primite prin intermediul mesajelor.

Promovările – în special dacă ești la început, promovările vor oferi produselor tale o expunere mai mare și implicit, mai multe șanse de a vinde mai repede.

5 . Cum promovez un anunț?

R: Poti promova un anunț în momentul când îl adaugi selectând pachetul de promovare dorit dar și din Contul meu - Anunțurile mele alegând opțiunea Promovează.

Există 3 pachete de promovare disponibile:

  • Promovare 1 Săptămână – necesită 3 Puncte în cont

  • Promovare 2 Săptămâni – necesită 5 Puncte în cont

  • Promovare 4 Săptămâni – necesită 9 Puncte în cont

6 . Cât timp e valabil anunțul meu?

R: Fiecare anunț are o perioadă de valabilitate de 30 de zile, dar tu poți modifica această perioadă în momentul în care adaugi anunțul tău sau după publicare din Contul meu – Anunțurile mele – Modifică anunț.

7 . Cum pot reactualiza un anunț?

R: Pentru a crește șansele de reușită poți reactualiza anunțul tău. Prin Reactualizare anunțul tău arată ca nou publicat: este din nou afișat în topul listei cu ultimele anunțuri publicate. Reactualizarea se va realiza la fiecare 5 zile pe o perioadă de 1 lună.

8 . Cum cumpăr puncte?

R: Din Contul meu – Plăți aleg Cumpără puncte. Aleg pachetul de puncte pe care doresc sa îl cumpăr:

- Pachetul 6 Puncte - 5 EURO

- Pachetul 13 Puncte - 10 EURO

După selectarea pachetului dorit se afișează modalitatile de plată disponibile: prin card online și SMS.

9 . Cum caut anunțurile care mă interesează?

R:Din prima pagina a aplicatiei am optiunea de căutare după anumite cuvinte sau descriere, si optiunea de Căutare avansată unde pot specifica în plus și categoria sau localitatea și o arie în jurul localității respective, unde se va face căutarea de anunțuri.

Anunțurile afișate în urma căutării pot fi filtrate pentru o căutare mult mai rafinată după următoarele criterii: tip anunț (Vânzare/Căutare), Monedă (RON/EURO), preț minim și preț maxim. Pentru anumite categorii cum este Terenuri agricole mai există următoarele filtre disponibile: Clasificare teren (Intravilan/Extravilan), Construcție pe teren, Utilități, Front stradal minim și maxim, Suprafața minima și maxima, Preț Euro/h minim și maxim.

10 . Cum salvez o căutare?

R: O căutare o salvez dând click pe butonul Salvează căutarea din pagina de căutare. Pentru a găsi mai rapid anunțurile care te interesează poți să accesezi lista cu Căutările favorite din Contul meu – Favorite, Căutări favorite.

11 . Cum contactez vânzătorul?

R:Trimite un mesaj vânzătorului direct de pe site sau sună-l pe telefon pentru a stabili detaliile tranzacției.

12 . Cum văd mesajele?

R: Apăsând icoana Pliculeț sau din Contul meu – Mesaje poți vedea toate mesajele pe care le-ai primit sau trimis la anunțurile tale sau anunțurile altor utilizatori. Mesajele sunt grupate pe anunț și utilizator.

13 . Cum văd notificările?

R: Apăsând icoana de Steguleț sau din Contul meu – Notificări poți vedea toate notificările primite și poți seta notificările: modalitatea de primire (Website/Email/Nu se trimite) și adresa de email unde dorești sa primești notificările.

14 . Câte anunțuri pot adăuga pe AgroTranzactii.ro?

R: Poți adăuga GRATUIT un număr nelimitat de anunțuri.

15 . Ce nu pot vinde pe AgroTranzactii.ro?

R: Nu pot vinde produse care nu respectă condițiile prevăzute în Termeni și Condiții.

16 . Când un anunț poate fi inactivat de către administratorul site-ului?

R: Când administratorul site-ului consideră că un anunț conține date neconforme cu politica și regulile site-ului, acesta are dreptul să inactiveze respectivul anunț.